lørdag 27. mars 2010

kontrast og lysstyrkeI dag har vi leika oss med heimesnikra fotostudio i kjelleren (hvitt laken hengt opp på veggen ved siden av fryseren :-) :-) ) Etterpå har det blitt redigering i Gimp. Har gått bananas med kontrast og lysstyrke. Er bare helt supert når alle rynker og skavanker viskes ut hehe.... Vet egentlig ikke om dette sluttresultatet egentlig er pent eller rett og slett ser helt teit ut......gi meg gjerne kommentarer på hva dere syns...ros og ris...og hva jeg kan endre på. Tar gjerne konstruktiv kritikk....trenger å lære mere :-)

5 kommentarer:

Dagrun sa...

Det er sterke kontraster ja, det har du rett i. Og sterke farger, men det spørs jo hva du vil med bildet også. Det kan helt sikkert bli tøft på veggen på lerret f.eks., mens i familialbumet passer det kanskje ikke så mye... Ofte lønner det seg å jobbe i lag også hviske litt forsiktig over områder en ikke ønsker så sterk kontrast på. F.eks. ansiktene om du ikke ville at de skal være så utbrendte...

Elin sa...

Takk for gode råd Dagrun. Har ikke erfaring med å arbeide med lag, men skal prøve ut denne funksjonen nå :-)

Anne-Berit sa...

Syns det var råtøft.Skjønner godt du liker å eksperimentere med lys og kontraster,kan bli mye fint ut av det.Ha en riktig god påske:)

-hanne sa...

Det er jo bare ved å eksperiementere man lærer og finner ut av nye ting. :)
Hva som er fint og hva som er teit, er jo høyst subjektivt, og som Dagrunn sa, kommer helt ann på hva målet med bildet er..
Personlig liker jeg godt modellene glir helt inn i den hvite bagrunnen, men jeg også ville nok ha jobbet med lag, og kanskje hvisket ut effekten av kontrastene i ansiktene. Synes det er litt kult med de sterke fargene på resten, men om det hadde blitt merkelig når man demper fargene i ansiktet ser man vel egentlig bare når man prøver det ut. Det er også fordelen med å jobbe i lag, det er lett og angre og lett og sammenligne :)
Lykke til! (gleder meg til å se mer)

Kine sa...

Jeg liker bilder med store kontraster og synes selv jeg ikke er tøff nok med å 'dra i spakene' Jeg synes bildene var tøffe og som sagt før, alt til sitt bruk.. Ofte blir s/h lekkert med denne typen redigering:)

Jeg er student ja, men ikke til å bli fotograf, det er noe driver med på siden.. Skulle gjerne tatt en sånn utdannelse, men satser på det trygge å sikre istedet.. 2B står for min søster og jeg som tar på oss oppdrag(lite firma sammen) og siden vi heter Bjørnerud til etternavn ble det 2B Photography!

Takk for besøket inne hos meg, hyggelig at noen liker det de ser:) Henger meg på videre hos deg jeg*god påske*

Related Posts with Thumbnails